top of page

Engströms, since 1956

Engströms första grundstenar lades redan 1956 i Fjugesta, ca 30 km sydväst om Örebro, av Per-Olow Engström och Sievert Larsson som i unga år träffades i samband med sin militärtjänstgöring på regementet I-3 i Örebro, man beslutade då att starta företaget Fjugesta Maskinstation tillsammans. Kunder bestod av Statens Vägverk, Kommuner samt lantbrukare i väster Närke. Företagets maskinpark och antalet anställda ökade sakta men säkert och när man sen 1968 beslutade att gå skilda vägar och dela upp företaget i två delar var antalet anställda totalt 6 personer inklusive ägarna.

Per-Olow med fru Christina Engström drev sitt företag vidare med Fjugesta som bas under namnet Fjugesta Maskinschakt AB ända fram till 1985, då förvärvades Örebro företaget Ingvar Erikssons Åkeri´s maskin och fordonspark samt fastighet på Holmens industriområde i Örebro, därmed såldes verkstadsfastigheten i Fjugesta och företaget flyttade in i lokalerna i Örebro.
I och med att sönerna Per-Eric och Jan-Olow övertog företaget i början på 80-talet ändrades också företagsnamnet i samband med flytten till nuvarande Bröd. Engströms Entreprenadmaskiner AB, mer känt som Engströms.

Våren 2014 kommer företaget att lämna sina nuvarande lokaler på Stångjärnsgatan 6 och istället flytta verksamheten till nybyggda Örebro Truckstop,  straxt söder om Örebro.

I januari 2021 togs ytterligare ett nytt steg för Engströms som nu sålt Örebro Truckstop och lokalerna till Örebro Kommun.
Nu finns kontoret på Bistagatan 8  och verkstad och uppställning för maskinerna
finns i Mosås. 

Namnlös.png
IMG_7609.jpg
plogbil.jpg
bottom of page